16 de maig de 2021

Ens volen tancar una línia de P3!

Imatge amb el text No al tancament d'una línia de P3 a l'escola Nadal. Defensem l'escola pública. Menys ràtions, més qualitat.
L'escola Nadal es mobilitza contra el tancament d'una línia de P3!

Defensem l'escola pública de qualitat!

El Covid i el descens de la natalitat són una oportunitat per reduir ràtios i millorar la qualitat de l'educació dels nostres fills i filles. 

No retallem l'educació, 
ens hi juguem el futur!

Els dies 17, 18 i 19 de maig a les 16.30 h estarem a la porta de l'escola recollint signatures.


El dimecres 19 hem convocat una concentració a la plaça Catalunya i després anirem a lliurar les signatures a la seu d'Ensenyament.

Llegeix l'escrit adreçat a la Direcció de Serveis Territorials del Baix Llobregat

Amb el present escrit volem expressar que tota la comunitat educativa de l'Escola Nadal estem en contra del tancament de la línia de P3 pel proper curs 2021-2022.

Degut al descens demogràfic hem tingut una baixa matrícula pel curs vinent, fet que ha succeït també a gairebé totes les altres escoles del poble. Des del Departament, en comptes de veure aquest descens de matrícula com una oportunitat per baixar les ràtios, ens heu comunicat la vostra intenció de tancar-nos una línia i, com ja hem manifestat, estem en total desacord.

Us imagineu l'oportunitat de treballar a P3 amb nens i nenes que trepitgen per primer cop una escola amb 12 alumnes per classe en comptes de 25?

A més a més, tenint en compte la realitat que han viscut aquest últim any, una pandèmia que els ha mancat de les seves rutines, de les seves relacions, de veure els seus familiars grans més estimats. Són nens i nenes que porten un any experimentant moltes emocions: incertesa, por, ansietat...

Nosaltres creiem que la solució és la baixada de ràtio ja que creiem que l'educació infantil és la base de tot el sistema, i l'èxit educatiu en etapes posteriors és impossible sense el bon treball en aquesta etapa. Treballar amb menys alumnes té un efecte positiu sobre el rendiment acadèmic de l'alumnat i sobre les pràctiques pedagògiques del professorat, i ha de ser entès com una oportunitat davant el descens demogràfic. També permet un ensenyament més individualitzat i una correcta atenció a les necessitats de l'alumnat. Garantint una major satisfacció professional del professorat perquè pot dedicar més temps a l'ensenyament, facilitant la possibilitat d'implantar noves metodologies d'innovació a l'aula. Seria una aposta clara per la qualitat educativa i, sobretot per fer realitat el concepte d’inclusió.

Volem també destacar que d'aquesta manera no es perdrien llocs de treballs, de companys i companyes que porten anys darrere d'un projecte de centre basat en metodologies que impliquen doble línia, implicats des del moment que van començar a treballar a la nostra escola.

En lloc d'això, heu decidit colpejar la nostra escola, una escola acollidora que assumeix cada curs matrícula viva, i amb tres aules amb ràtio a 26. Hem de garantir el dret a les noves famílies que arribin al nostre municipi a escollir el centre que vulguin!

Creiem que no és just! La línia que ens voleu suprimir ja estava contemplada en el pressupost de la Generalitat, ja que s’ha decidit el tancament després de les preinscripcions, per tant els recursos econòmics hi són i no sabem on aniran a parar.

Esperem que us repenseu el tancament de la línia de P3 i valoreu tots els beneficis que tindria baixar la ràtio pels nostres futurs alumnes.

Atentament,

Consell Escolar de l’Escola Nadal

Sant Feliu de Llobregat, 14 de maig de 2021