27 de març del 2019

50 anys de la cooperativa Ausolan

El passat mes de febrer, es va celebrar la festa d'aniversari dels 50 anys de la cooperativa Ausolan, matriu de l'empresa que s'encarrega del servei de menjador a la nostra escola.

Ausolan és una cooperativa creada l'any 1969 al País Basc per un grup de dones, amb l'objectiu de donar feina a les dones que, quan es casaven, es veien obligades a deixar les seves feines. Aquell grup de dones va posar en valor els seus coneixements pel que fa a la cura de persones, neteja, cuina, etc, i es van associar en una cooperativa, que els permetia fer unes jornades reduïdes que podien conciliar amb la seva vida familiar. Aquesta cooperativa va permetre moltes famílies tenir uns ingressos extra que van poder revertir en el seu benestar.

Ausolan va nèixer inspirada pels valors del compromís, honestedat, iniciativa, participació, cooperació i solidaritat. Uns valors que segueixen transmetent als infants dels menjadors que gestionen.

Durant uns dies, els infants han fet diferents activitats: tallers de Messanes, el conte de les àvies d'Ausolan, dibuixos cooperatius... El gran dia de la festa d'aniversari, els infants van gaudir d'un àpat molt especial a base de "pintxos" i el pastís dels 50 anys. Un gran experiència on els infants han participat i han gaudit molt.


Imatges de la festa de 50 aniversari d'Ausolan